Euroopa Päeva tähistamine
17. aprill 2018
8. mai kell 16.00-19.00 Martensi väljakul
16.00 Avasõnad – päevajuht Urmas Vaino sissejuhatusel
Kadri Simson, majandus- ja taristuminister
Keit Kasemets, Euroopa Komisjoni esinduse juht
16.00 -19.00 Külastajatele avatud Euroopa Liidu telk, ELi toetuste rattamäng, viktoriinid, lasteala, kohvik. Avatud “Tervisetoidu töötuba”. Üritusel esinevad kohalikud koolinoored rahvatantsu- ja muusikaga.
ELi telgi programm:
Kõiki vestlusi ja debatte juhib Urmas Vaino
16.15-16.45 Vestlus ühenduste paranemisest ja kuidas see mõjutab Pärnu turismisektorit: Kadri Simson, majandus- ja taristuminister; Piret Mürk-Dubois, Tallinna Lennujaama juht; Andrus Aljas, Estonia Spa Hotels AS juht
17.00-17.30 Debatt ELi põhiväärtustes. Keit Kasemets, Euroopa Komisjoni esinduse juht; Oskar Samuel Rebane, Pärnu Koidula Gümnaasiumi õpilane; Karl-Enrik Kriis, Sütevaka Humanitaargümnaasiumi õpilane; Eerik Hannus, Pärnu Ühisgümnaasiumi õpilane.
18.00-18.30 Debatt kultuuripärandi loomisest. Alli Põrk, Eesti Folkloorinõukogu Pärnumaa kuraator; Mari Sarv, Eesti Kirjandsumuuseumi Rahvaluule Arhiivi vanemteadur, Euroopa kultuuripärandiaasta 2018 "Püüa vanaema lugu purki" projektijuht; Tiit Raev, arhitekt
Meelelahutusprogramm:
16.45-17.00 esinevad Karl Jüri Rammi nimelise Sindi muusikakooli noored kavaga “Eesti 100”
17.40-18.00 esineb Pärnu Koidula Gümnaasiumi rahvatantsurühm "Inetu pardipoeg"
18.40-19.00 esineb Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi õpilane Steven Ilves
Lasteala:
Lapsi ootab: Eesti 4H noorte poolt loodud lauamäng; maskott Hubert kostüümis; viktoriin; teraviljade ja seemnete äratundmine; meisterdamine; võistlused - interaktiivne lehmalüpsmine tahvelarvutitega; pista käsi kotti ehk koti sisu ära arvamine (teraviljad) ja koti raskuse äraarvamine; koti hoidmise võistlus; õnneloos.
Lastetelgis on ka Europe Direct ala koos materjalide ning iPadi mänguga. Auhinnaks on noorte seas popid JBL kõrvaklapid.
Toiduala:
Kohvik/müügipunkt "Euroopa maitsed". Väike kohvik tervisklike ampsude, koduleiva jms -ga. Uulu kooli gurmeehuviringi õpilased omatehtud suupistetega. Lisaks väike valik kohalike talunike toodangut, värske koduleib ürdivõiga jne. Küpsetatakse banaani - tatrajahu pannkooke.
Avatud “Tervisetoidu töötuba”. Töötoas õpitakse valmistama lihtsaid tervislikke suhkruvabu toite. Osalejad saavad teadmiseid tervisliku menüü koostamisest ja kaasa retseptid.